Android ve Oyunları
O Bir Halk Kahramanı !…
Hızla gelişen teknolojide geri kalmış telefonlar akıllandı ve birden çıkış yapmaya başladı. Bu telefonlarda 3 boyutlu oyun oynamanın keyfini yaşayın.
Senin telefonun kaç megapiksel?
Renkli ekrana geçtikten sonra telefonların tek yeniliği ekran çözünürlüğü oldu az bir zaman geçti kameralı oldular ve 3-4 sene boyunca başını Nokia’nın çektiği megapiksel çılgınlığı başladı. 1,2,3,4 derken Steve amca iPhone’u tanıttı ve bu çılgınlık az bir şey olsun durdu.
Bir Akıllı Sen misin?
Apple firmasının iPhone’uyla telefonlar akıllanma çabasına girdi. Nokia, s40, s60, s60v3… gibi uzayan Symbian firmasının işletim sistemleriyle bir de kamerasının çözünürlüğünü artırmasıyla göz boyamaya devam etti. Diğer telefon firmaları ise symbian, bada, microsoft işletim sistemleri arası dönüp durdular. Fakat bu işletim sistemleri yerinde sayıkladı. Örneğin telefonun gps’i var fakat onu kullanacak bir programa sahip değil veya wifi’si var fakat tarayıcının yeteneksizliği yüzünden sadece mobil sayfaları görüntülüyor.
Apple firmasının “ben her şeyi kendim yaparım” politikası yüzünden, telefonlar iPhone ve diğer telefonlar olmak üzere ikiye ayrıldı. Bu diğer telefonların kurtarıcısı ise Google firmasının Android’i oldu. İlk çıktığında fazla ses getiremeyen Android, çoklu dokunma ve en önemlisi tam Flash Player desteğiyle bir ivme yakaladı. Nokia haricinde önde gelen tüm telefon firmaları android işletim sistemine geçti.
Neydin Ne Oldun Yeğen !..
Android’i küçümseyen Nokia pazardaki liderliğini kaptırınca çok övdüğü Symbian’ı bırakıp Microsoft’a geçiş yaptı. Apple firması ise iPhone’u android öncesi yapmış olduğu karizma ile başarıyla devam ettiriyor fakat karizması her geçen gün çiziliyor.
Android’e geçiş yapan telefonlar ise adeta şaha kalktı. HTC gibi ismini az duyduğumuz telefon markası tüm mağazalarda yerini aldı. Samsung, LG, Ericsson, Motorola … gibi firmalar ise yazılımları aynı olduğundan donanım rekabetine girdi.
Senin telefonun kaç çekirdek?
Bilgisayarlarımızın donanımlarını yenileyince ilk testimiz yeni çıkan kaliteli oyunları denemek oluyor. Android cihazlar da artık çift çekirdek işlemci, 1 gb ram gibi özelliklerini duyar olduk. Bu özellikler ile neden kaliteli oyun oynamayalım. Derste, yolculukta, toplantı hatta mecliste oynayabileceğiniz 3 boyutlu oyunların listesini yaptım.
3 Boyutlu Android Oyunları İçim Tıklayın.
Biraz Kişisel
Yıllardır dizüstü bilgisayarların masaüstü bilgisayarları bitireceği iddia edildi. Fakat dizüstü bilgisayarlarda oyun oynamak pek keyif vermediği için daha çok seyahat bilgisayarı olarak kullanıldı. Telefonların ve tabletlerin bilgisayarlaşması, bu seyahat bilgisayarını kısa bir zamanda rafa kaldıracaktır.
8 Comments
Enes İLHAN · 15 Temmuz 2011 at 14:50
Bırak şu andorid işlerini. Geç symbiana hayatını yaşa Böyle karmaşık işlerle hem kendini hemde beni yorma
aTOMKARINCa · 16 Temmuz 2011 at 10:51
Bir gün antika müzesi açarsam olabilir.
Enes İLHAN · 18 Temmuz 2011 at 01:32
Sen kendi galaxy s’ni koy antika dükkanına Sesi karşıdakinin anlayamadığı bir telefon nasıl 2.sırada olur çok merak ediyorum. Samsunglar’ın çoğu sorunlu olur arkadaşım ? Samsung ve andoridse sorun yok iyi mal bekleme bu ikisinden
aTOMKARINCa · 18 Temmuz 2011 at 12:32
Hemen çamur atma Enes. Telefonda sorun yok kesin beni dinliyorlar, ondan net gitmiyor.
Talat · 16 Temmuz 2011 at 17:18
İlerleyen zamanlarda android apple’ı geçer bence.
aTOMKARINCa · 16 Temmuz 2011 at 17:32
Android, işletim sistemleri arasında 1. sırada ama telefon bazında iphone’a en yaklaşan telefon yanılmıyorsam galaxy s idi. Umarım galaxy s2 yada bir başka android’li telefon iphone’ı geçer.
Zafer · 28 Temmuz 2011 at 20:39
Android tartışılmaz piyasadaki en iyi mobil işletim sistemi bence övgüyü de hakediyor. Teşekkürler
orhanbatu · 06 Eylül 2011 at 19:10
Android Kaliteli abii